Wat is Klaskit?

Klaskit in een notendop

Wat is Klaskit?

10 basisprincipes van onderwijs en leren helder samengevat

Waarom Klaskit?

  • Evidence-informed

  • Effectief in diverse onderwijskundige benaderingen

  • Kan op alle niveaus toegepast worden: po, vo, mbo, hbo

  • Vergroot de betrokkenheid van leerlingen

LIESE MISSINNE

Lerarenopleider en docent didactiek

Liese Missinne is naast cursustrainer Klaskit, lerarenopleider aan de Arteveldehogeschool in Gent voor toekomstige leraren secundair (of voorgezet) onderwijs. In haar lessen gaat ze aan de slag met het boek Klaskit en werkt samen met collega’s aan een praktijkgerichte vertaling van de evidence-informed principes uit het boek. In haar vrije tijd werkt zij ook als freelance docent didactiek aan de Vlaamse Trainersschool, waar train-the-trainer sportopleidingen worden georganiseerd en sport ze zelf ook graag. Tot slot heeft ze ook ervaring als onderzoeksmedewerker onderwijsinnovatie aan Universiteit Gent.

PEDRO DE BRUYCKERE

Pedagoog en onderzoeker

Pedro De Bruyckere (PhD) is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zijn werk is internationaal bekend en meermaals vertaald. Hij is co-auteur van Jongens zijn Slimmer dan Meisjes, Juffen zijn toffer dan Meesters en De Jeugd is Tegenwoordig. Recent schreef Pedro het boek Klaskit.

Pedro is zeer actief op Twitter, houdt een blog bij in het Nederlands én in het Engels én speelt in de band Blue and Broke.

B&T ONDERWIJS

B&T onderwijs is vanaf 1996 actief in het onderwijs. B&T heeft ruime ervaring met het ontwerpen, ondersteunen en organiseren van cursussen en trainingen en voert op dit moment een groot scholingsprogramma uit voor het Britse ministerie van Onderwijs. Vanaf 2015 ondersteunt B&T de internationale researchED organisatie en organiseert jaarlijks researchED Nederland.